Nieuws

Verdachte ontploft huis in Nijmegen wil vrij komen

De ontplofte woning.
De ontplofte woning. © Persbureau Heitink
NIJMEGEN - De man uit de Nijmeegse wijk Hillekensacker die afgelopen voorjaar een gasexplosie zou hebben veroorzaakt in zijn woning, wil dat hij voorlopig vrij komt. Zijn advocaat Peter Paul Tummers vraagt de rechtbank vandaag om de voorlopige hechtenis van de 62-jarige man op te heffen. Volgens de advocaat is het niet nodig en niet bevorderlijk om hem nog langer in detentie te houden.
De verwoestende explosie was op 13 mei dit jaar en zou volgens de politie moedwillig zijn veroorzaakt. Twee huizen waaronder dat van de verdachte, raakten onbewoonbaar en de schade aan omliggende woningen was behoorlijk groot.
Bekijk de beelden van de ravage. De tekst gaat verder onder de video.
Verdachte ontploft huis in Nijmegen wil vrij komen

Psychische problemen

Buurtbewoners zeiden dat de man al jaren te veel dronk en psychische problemen had. Hij zou zelfs gezegd hebben: “Als ik ga, neem ik de hele buurt mee.”
Maar volgens advocaat Peter-Paul Tummers kan zijn cliënt zich daar allemaal niets meer van herinneren. “Hij kan het nog steeds niet bevatten. Hij is er constant mee bezig.”

Benodigde zorg

Zijn cliënt zit op een afgeschermde afdeling in detentie, waar hij iets meer zorg krijgt dan bij reguliere detentie. Maar Tummers betwijfelt of dat voldoende zorg is. “Ik ben geen expert, dus over welke zorg hij op dit moment wel precies nodig heeft doe ik geen uitspraak."
De advocaat zegt dat zijn cliënt zijn leven langzaam weer wil oppakken op een andere plek met de juiste zorg. Hij is er in elk geval van overtuigd dat het voor zijn cliënt het beste is om de inhoudelijke behandeling van de zaak buiten de gevangenis af te wachten.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!