Nieuws

Oorzaak enorme brand Duiven niet meer te achterhalen

De schade is vanaf boven goed te zien.
De schade is vanaf boven goed te zien. © Jordi Deckert/Eastview Media
DUIVEN - Hoe de enorme brand bij een autosloperij in Duiven vrijdag is ontstaan is niet meer te achterhalen. Er is te veel verwoest op het terrein, zo stelt de brandweer maandag.
Vrijdag ontstond op de Maststraat in Duiven een grote brand. Zo'n 500 tot 1000 auto's gingen in vlammen op en er ontstonden grote, zwarte rookwolken die in de wijde omgeving te zien waren. Zelfs in de provincie Utrecht waren de rookwolken te zien. 
Naast de gesloopte auto's zijn ook een huis en een loods op het terrein in vlammen opgegaan. 
Richie Berendsen van het autosloopbedrijf was vrijdag behoorlijk aangeslagen na de brand, zaterdag toonde hij zich weerbaar door te laten weten dat het bedrijf sterker terugkomt. "Wij gaan gewoon weer open. We gaan verder. We bouwen alles weer op en het bedrijf wordt beter dan voorheen." 

Enorme schade

Op dronebeelden is goed te zien hoe groot de schade van de brand was. De brandweer heeft met zo'n 125 brandweermensen de hele dag nodig gehad om het terrein te blussen. 
Bekijk de beelden:
Oorzaak enorme brand Duiven niet meer te achterhalen

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!